Vakexpert Voeding en technologie

Tijdens de opleiding tot vakexpert voeding en technologie leer je zelfstandig producten te bedenken, bereiden, verpakken en controleren. Daarom wordt er aandacht besteed aan onderwerpen als hygiëne, productbereiding, laboratoriumonderzoek, recepturen berekenen en bedienen van apparatuur.

Voor

Vakbekwaam medewerkers werkzaam in de voedingsindustrie die door willen groeien naar vakexpert.

Toelatingsvoorwaarden

Mbo niveau 3

Inhoud

  • Module 1: Draagt zorg voor kwaliteit van voedsel
  • Module 2: Draagt zorg voor voedselveiligheid
  • Module 3: Draagt zorg voor interne en externe informatie-uitwisseling
  • Module 4: Bereidt product
  • Module 5: Plant en verdeelt dagelijkse werkzaamheden
  • Module 6: Begeleidt medewerkers op vaktechnisch gebied
  • Module 7: Organiseert optimalisatie product en proces
  • Module 8: Neemt deel aan projecten
  • Module 9: Keuzedeel 1
  • Module 10: Keuzedeel 2
  • Module 11: Keuzedeel 3

Werkwijze

Men kan gedurende het jaar instromen in de carrouselopleiding.

De opleiding bestaat uit

  • Kennisworkshops (workshops vakinhoudelijk en taal en rekenen)
  • Coaching op de werkplek
  • Zelfstudie d.m.v. e-learning

Examen

  • Schriftelijke toetsen na diverse modules
  • Criteriumgerichts interview
  • Proeve van bekwaamheid
  • Taal- en rekentoetsen (uitstroom 3F)

Duur
2 jaar

Kosten
€ 1.427,--
excl. 21% btw, € 573,-- cursusgelden BTW-vrij

Aanmelden

Wilt u zich aanmelden voor deze cursus?

Aanmelden