Vakbekwaam medewerker Voeding en technologie

Tijdens de driejarige opleiding tot vakbekwaam medewerker voeding en technologie leer je zelfstandig te werken in het productieproces van een voedingsmiddelenbedrijf. Je stuurt het proces, controleert de kwaliteit van producten, begeleidt collega’s en grijpt in als dat nodig is.

Voor

Medewerkers in de voedingsindustrie

Toelatingsvoorwaarden

Mbo niveau 2

Inhoud

  • Product technologieën: Zuivel, Vlees, Groente – Fruit en Aardappelen, Brood en Banket
  • Grondstoffen, ingangscontrole en opslag
  • Product bereiding en procestechniek
  • Hygiëne en voedselveiligheid
  • Kwaliteit, kwaliteitscontroles en oorzaken productafwijkingen
  • Houdbaarheid en wat heeft daar invloed op.
  • Afvultechnieken
  • Verpakken en etiketteren
  • Veilig werken (mens en machines)
  • Samenwerken

Module 1: Draagt zorg voor kwaliteit van voedsel
Module 2: Bereidt product
Module 3: Draagt zorg voor voedselveiligheid
Module 4: Draagt zorg voor interne en externe informatie-uitwisseling
Module 5: Bereidt productbereiding voor
Module 6: Bewaakt planning en houdt toezicht
Module 7: Begeleidt medewerkers op vaktechnisch gebied
Module 9: Keuzedeel 1
Module 10: Keuzedeel 2
Module 11: Keuzedeel 3

Werkwijze

Men kan gedurende het jaar instromen in de carrouselopleiding.

De opleiding bestaat uit

  • Kennisworkshops (workshops vakinhoudelijk en taal en rekenen)
  • Coaching op de werkplek
  • Zelfstudie d.m.v. e-learning

Examen

  • Schriftelijke toetsen na diverse modules
  • Criteriumgerichte interviews
  • Proeves van bekwaamheid
  • Taal- en rekentoetsen (uitstroom 2F)

Duur
2 jaar

Kosten
€ 1.427,--
excl. 21% btw, € 573,-- cursusgelden BTW-vrij

Aanmelden

Wilt u zich aanmelden voor deze cursus?

Aanmelden