Medewerker Voeding en technologie

Tijdens de tweejarige opleiding tot medewerker voeding en technologie leer je hoe je voedsel op een veilige en hygiënische manier bereidt, produceert en verpakt. Je ontwikkelt verschillende producten en bewaakt de kwaliteit van verschillende producten.

Voor

Medewerkers werkzaam in de voedingsindustrie.

Toelatingsvoorwaarden

Vmbo of Mbo niv. 1

Inhoud

  • Product technologieën: Zuivel, Vlees, Groente – Fruit en Aardappelen, Brood en Banket
  • Grondstoffen, ingangscontrole en opslag
  • Product bereiding en procestechniek
  • Hygiëne en voedselveiligheid
  • Kwaliteit, kwaliteitscontroles en oorzaken productafwijkingen
  • Houdbaarheid en wat heeft daar invloed op.
  • Afvultechnieken
  • Verpakken en etiketteren
  • Veilig werken (mens en machines)
  • Samenwerken

Werkwijze

Men kan gedurende het jaar instromen in de carrouselopleiding.

De opleiding bestaat uit

  • Kennisworkshops (workshops vakinhoudelijk en taal en rekenen)
  • Coaching op de werkplek
  • Zelfstudie d.m.v. e-learning

Examen

  • Schriftelijke toetsen na diverse modules
  • Criteriumgericht interview
  • Proeve van bekwaamheid
  • Taal- en rekentoetsen (uitstroom 2F)

Duur
2 jaar

Kosten
€ 1.594,--
excl. 21% btw, € 236,-- cursusgelden BTW-vrij

Aanmelden

Wilt u zich aanmelden voor deze cursus?

Aanmelden