Meld u aan voor de nieuwsbrief!

Achtergrond

Door de vergrijzing in Nederland -en dus ook in de regio- zal in de komende jaren de uitstroom van het beschikbare arbeidspotentieel een veelvoud zijn van de instroom. Als gevolg daarvan neemt het beschikbare arbeidspotentieel dus drastisch af. 

Daar komt bij dat de interesse onder instromers voor functies in de industrie sterk is afgenomen en tot slot lijdt de voedingsmiddelenindustrie ook nog eens onder een zwak imago onder jongeren. 

Hierdoor zien de ondernemingen in deze sector binnen afzienbare tijd een schrijnend tekort aan gekwalificeerde medewerkers ontstaan. Op grond van deze constatering heeft een aantal ondernemingen in de regio, samen met de Stichting Innofood en Groeipunt, onderdeel van AOC Oost, het initiatief voor Talent4Food genomen. Talent4Food is een regionale bedrijfsschool voor de voedingsmiddelenindustrie. 

Primair doel van Talent4Food is gebruik te maken van nog niet benut alternatief arbeidspotentieel. Concreet gaat het daarbij om mensen die als werkzoekende staan ingeschreven bij de regionale Werkpleinen, maar die op dit moment nog niet gekwalificeerd zijn voor een functie in de voedingsmiddelenindustrie.