Meld je aan voor de nieuwsbrief!

Nieuws

Nieuwe gediplomeerden Talent4Food

Geplaatst op 24-07-2017

Tijdens een feestelijke bijeenkomst op 5 juli jl. bij Landgoed Kaamps in Deurningen hebben vijf leerlingen van Talent4Food hun diploma Voedingsmiddelentechnologie niveau 2 in ontvangst mogen nemen.

Lees verder »

Gediplomeerden Talent4Food

Geplaatst op 18-07-2016

Dinsdag 12 juli ontvingen 8 medewerkers van I-Pack in Hengelo hun diploma op BBL-niveau 1. In een jaar tijd namen docent Gerre Oldenbeuving en praktijkcoach Arjan Molendijk de medewerkers mee in de basistheorie behorend bij voedingsmiddelentechnolgie, met daarbij extra aandacht voor de Nederlandse taal. Het is inmiddels al de tweede groep medewerkers die in een jaar tijd hun diploma behaald bij I-pack en in september wordt er alweer gestart met een nieuwe derde groep. Tevens hebben twee trotse dames die net vers hun diploma hebben behaald zich al aangemeld voor het vervolg op niveau 2. Niet voor niets staan aandacht voor de mens, sociale innovatie en duurzaam ondernemen hoog in het vaandel bij deze organisatie.

Lees verder »

Advies voor Twentse jongeren: Wil je een dikke portemonnee, kies voor procestechniek

Geplaatst op 17-12-2015

ENSCHEDE - Pak een technische scholing, dat is het beste advies voor jongeren uit deze regio die nog niet weten welke mbo-opleiding ze willen volgen. Een technische studie biedt de beste kansen op een baan en levert de hoogste lonen op.

Lees verder »

Levensmiddelenindustrie schreeuwt om technisch personeel

Geplaatst op 16-11-2015

De levensmiddelensector is op jacht naar personeel. De industrie staat te springen om nieuwe technische medewerkers. Veel mensen in de sector gaan op korte termijn met pensioen; en dus is er in Overijssel behoefte aan honderden extra mensen. Maar het beroepsonderwijs kan niet aan de grote vraag voldoen. De sector is onpopulair onder studerende jongeren.

Lees verder »

Bonfait investeert in kennis

Geplaatst op 14-10-2014

Sinds 2010 kunnen medewerkers van Bonfait een in company mbo-opleiding volgen. Een investering die, volgens hoofd productie André van der Kolk, zijn vruchten afwerpt. ‘Voorheen stonden medewerkers nog stijf van de zenuwen als er een audit was.’

Lees verder »

Talenten foodindustrie ontvangen hun diploma van voorzitter Innofood in de Grolsch Veste

Geplaatst op 10-10-2014

Tijdens de grote ledendag van Innofood 2.0 afgelopen vrijdag in de Grolsch Veste ontvingen Rizgar Abdullah en Raoul Veenhoven hun diploma voedingsoperator mbo niveau 2 uit handen van voorzitter Rob Snel van Innofood.

Lees verder »

Oost-Nederland heeft er weer acht gediplomeerde talenten voor de foodindustrie bij

Geplaatst op 07-07-2014

Afgelopen donderdag ontvingen acht deelnemers aan de opleiding van Talent4Food uit handen van hun docenten Virgenie de Blaauw en Martine Leuvelink van AOC Oost het diploma Voedingsoperator mbo niveau 2. De uitreiking vond plaats bij Landgoed Kaamps in Deurningen. De docenten hadden voor alle gediplomeerden een persoonlijk woordje en dat deed hen zichtbaar goed. ‘Het was niet altijd eenvoudig om naast hun baan en privéleven de opleiding te voltooien en als het dan toch lukt, maakt dat de diploma-uitreiking extra feestelijk.’, aldus de docente Virgenie. De voedingsindustrie in Oost-Nederland is weer acht talenten rijker die bewust voor deze topsector hebben gekozen, omdat hierin kansen voor hun toekomst liggen.

Lees verder »

I-Pack vult voltallig personeelsbestand vanuit sociaal ondernemerschap

Geplaatst op 24-06-2014

Bij veel werkgevers staat het sociaal ondernemerschap bovenaan het prioriteitenlijstje. Ze geven mensen een kans die op een reguliere manier moeilijk aan het werk komen. Mensen die bij het Werkplein staan ingeschreven, rond moeten komen van een bijstandsuitkering, maar wel graag aan de slag willen. I-Pack in Hengelo is zo'n werkgever. Hier is zelfs de complete productie-afdeling afkomstig van het Werkplein Twente.

Lees verder »

Mustafa Özkan is thuis in zuivel

Geplaatst op 12-06-2014

Ik ben geboren in Turkije, maar ik kwam al na één jaar met m'n ouders mee naar Nederland. Mijn achtergrond is technisch: ik heb de LTS en MTS houtbewerking gedaan en ik heb met plezier 23 jaar als timmerman-meubelmaker gewerkt. Toen kwam de crisis. Ik hou van aanpakken en toen het UWV mij de opleiding Talent4Food (AOC Oost) aanbood, ben ik daar meteen op ingegaan. Dat is 'n korte cursus om je voor te bereiden op een baan in de levensmiddelenbranche.

Lees verder »

Zuivelhoeve nodigt consumenten uit voor de Boer'nborrels

Geplaatst op 12-06-2014

Op vrijdag 20 juni, donderdag 3 juli en donderdag 4 september zijn er weer échte Zuivelhoeve Boer’n Borrels, op het erf van één van de Zuivelhoeveboeren. Zuivelhoeve nodigt u graag uit op hun boerderij, om u persoonlijk het een en ander te vertellen over hun bedrijf Zuivelhoeve en u kennis te laten maken met het boerenleven van de betreffende families.

Lees verder »