Meld je aan voor de nieuwsbrief!

Interview

Mustafa Özkan is thuis in zuivel

Ik ben geboren in Turkije, maar ik kwam al na één jaar met m'n ouders mee naar Nederland. Mijn achtergrond is technisch: ik heb de LTS en MTS houtbewerking gedaan en ik heb met plezier 23 jaar als timmerman-meubelmaker gewerkt. Toen kwam de crisis. Ik hou van aanpakken en toen het UWV mij de opleiding Talent4Food (AOC Oost) aanbood, ben ik daar meteen op ingegaan. Dat is 'n korte cursus om je voor te bereiden op een baan in de levensmiddelenbranche.

Lees verder »

Ruimte om de diepte in te gaan

Ook thuis probeert hij graag een nieuw recept uit – maar dan het liefst met verse producten. Als productontwikkelaar bij Ruitenberg Ingredients werkt Emiel Ligtenberg juist aan hightech voedselinnovaties zoals vloeibare rook en snijdbare saus.

Lees verder »

Talent uit de Twentse textiel nu talent in de foodindustrie

Bij de broodjesfabriek Qizini in Losser word ik hartelijk verwelkomd door Jan de Paauw (54) die ik nog ken uit de tijd dat hij de basiscursus voedingsmiddelentechnologie bij AOC Oost in Almelo volgde. Jan is een van de 24 eerste deelnemers aan het project Talent4Food die begin 2010 een basiscursus van drie maanden volgden. Ik ben benieuwd hoe het hem nu vergaat bij zijn huidige werkgever en wat hij vindt van het werk in de foodbranche in het algemeen.

Lees verder »